CUKETOVO-KARFIOLOVÉ RISOTTO

Potrebujeme (2 porcie):
250g mladá cuketa
250g mrazený karfiol
1ks stredná cibuľa
2PL sladká smotana
4PL parmezán
Soľ, čierne mleté korenie
1ks strúčik cesnaku
Trochu petržlenovej vňate

Postup:
Na panvicu dáme kvalitný olivový olej, na ktorom dozlata orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na ostrom strúhadle nastrúhame mladú cuketku, ktorú hodíme na sklovitú cibuľu, rozpučíme väčší strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a restujeme. Za ten čas si mrazený karfiol sparíme pomocou vriacej vody tak, aby ho bolo možné krájať, no nie tak, aby bol uvarený. Karfiol si následne nasekáme na drobné kúsočky. Počkáme si, kým sa z cukety odparí šťava, no nie úplne celá, lebo karfiol ju na udusenie bude potrebovať. Nasekáme do toho čerstvú petržlenovú vňať a premiešavame. Keď už karfiol zmäkne, pridáme 2 PL sladkej smotany a aspoň 4 PL strúhaného parmezánu. Vmiešame do masy a dáme dolu z ohňa, keď sa parmezán a smotana spoja so zmesou, môžeme ihneď podávať.

Dobrú zdravú chuť! 😋

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.