KURA NA GHEE MASLE, ŠPENÁTE A ROZMARÍNE

Potrebujeme:
3ks veľké kuracie prsia bez kože
1ČL mletá červená paprika
Soľ, korenie
40g ghee masla
Čerstvý tymián
3-4ks strúčiky cesnaku
1 hrnček vývaru zmiešaného s polievkovou lyžicou citrónovej šťavy, horčice a štipkou muškátového orieška
4 veľké hrste čerstvého baby špenátu (kto ho má rád, môže pridať viac)
Trochu smotany na zjemnenie

Postup:
Umyté a očistené kuracie prsia posypeme červenou paprikou, soľou a korením z oboch strán. Vo veľkej panvici s hlbším dnom speníme 20g ghee masla na stredne vysokej teplote a pridáme prsia. Každú stranu osmažíme cca 3 minúty dozlata a pridáme zvyšné maslo, tymián a rozpučený cesnak. Necháme pobublať cca 2 minúty a pridáme vývar. Pri miernej teplote dusíme cca 20minút. Pred konom pridáme trochu smotany na zjemnenie a špenát. Keď sa špenát podusí, jedlo máme hotové 😊

Dobrú zdravú chuť!

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.