KURACIE PRSIA PLNENÉ ŠPENÁTOM S RICCOTTOU

Potrebujeme:
2 ks kuracie prsia
100g čerstvý baby špenát
100g ricotta
Soľ, čierne korenie, červená paprika sladká
Kokosový olej
1 ks strúčik cesnaku
Syr na posypanie (voliteľné)

Postup:
Na troške kokosového oleja si sparíme čerstvý baby špenát. Keď je špenát udusený, pridáme roztlačený cesnak, ricottu a trošku soli. Pomiešame, aby sa suroviny prepojili a necháme odstáť. Kuracie prsia si umyjeme a očistíme, na ich vrchnej strane si nadrežeme pásiky. Spodnú stranu si osolíme a okoreníme. Nadrezané medzery naplníme pripravenou zmesou, osolíme a okoreníme. Takto pripravené kuracie prsia uložíme na papierom vystlaný plech a posypeme nastrúhaným syrom a štipkou červenej papriky. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25 - 30 min pri 200C.

Inšpiroval som sa video receptom, ktorý nájdete v komentári pod týmto príspevkom 😉 Ja som však do receptu pridal cesnak a je to veľmi chutné.

Dobrú zdravú chuť! 😊

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.