ZAPEKANÁ BROKOLICA S RUKOLOU A ŠPENÁTOM

Potrebujeme:
1ks čerstvá brokolica
2 hrste rukoly
3 hrste baby špenátu
6ks vajec
Čierne korenie mleté, soľ
1 väčší strúčik cesnaku
3PL šľahačkovej smotany
Niva (voliteľné podľa chuti)
Kokosový olej na potretie
Syr na posypanie alebo mozzarela

Postup:
Brokolicu si rozoberieme na menšie ružičky a dáme ich uvariť do osolenej vody na 10 minút. Počas varenia si janské sklo okrúhleho tvaru potrieme kokosovým olejom. Ružičky brokolice, ktoré sme si nechali poriadne odkvapkať, rukolu a baby špenát si po vrstvách poukládame do janského skla (ak sme si vybrali nivu, tak aj nivu). V miske si vymiešame vajcia, rozpučený cesnak, korenie a soľ. Túto zmes vylejeme do janského skla tak, aby všetky suroviny boli zaliaté aspoň do dvoch tretín. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút pri 200C bez zakrytia a ďalších 10 minút pri 150C zakryté.

Dobrú zdravú chuť!

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.