ZAPEKANÝ RUŽIČKOVÝ KEL

Na tento skvelý recept potrebujeme:
500 g očisteného čerstvého ružičkového kelu
2 ks stredne veľké zemiaky
2 ks strúčiky cesnaku
1 ks vajce
2 PL smotany 33%
soľ, korenie, kokosový olej

Postup:
Čerstvý ružičkový kel zbavíme suchých a špinavých lístkov a každú ružičku v strede nakrojíme v tvare krížika. Následne ružičky opláchneme a dáme variť do osolenej vody na 4-5 minút. Ružičky scedíme a necháme odkvapkať. Za ten čas si nahrubo nastrúhame dva očistené zemiaky, do ktorých pridáme vajce, rozpučené strúčiky cesnaku, dva polievkové lyžice 33% smotany, soľ a korenie. Ak máme všetko pripravené, zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom, rovnomerne poukládame ružičkový kel a zakryjeme vrstvou nastrúhaných zemiakov. Zapekaciu misu nezakrývame a vložíme ju do rúry na 30min pri 200 stupňoch Celzia.

Dobrú zdravú chuť ! 😉

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.